Pakalbėkim apie orą! Koks oras yra jūsų pats pats mylimiausias?

Pastaruoju metu mokausi mylėti tą orą, kuris yra šiandien, o ne vakar ar rytoj. Visgi kai kuriomis dienomis ta meilė yra kur kas nuoširdesnė, juk lengviau mylėti tą, kuris turi mažiau trūkumų. Mano mylimiausios dienos (orų atžvilgiu) yra tos pereinamosios, kai jau meti kuo toliau žieminius batus ir šiltą striukę, o ir pirštų galiukų nekanda šaltis. Šiandien yra būtent tokia diena!

Ta proga jau norisi keisti ne tik rūbus, bet ir maistą. Vietoj sočių karštų košių jau galima užsinorėti ir lengvo šokoladinio chia pudingo pagardinto uogomis ir riešutų sviestu! Taip gražiai šviečiant saulei jau galima netgi atsikelti anksčiau ir tą nuostabią dienos pradžią praleisti mėgaujantis nuostabiais skoniais ir įdomiausiomis knygomis. Įsileiskite šią ryto ramybę ir jūs! Smagiausia, kad šią ryto harmoniją galima per kelias minutes susikurti dar vakare, o ryte belieka įkišti ranką į šaldytuvą ir panaudojus dar šiek tiek magijos jau mėgautis skirtingais skoniais!

Šokoladinis chia pudingas su riešutų sviestu

Gaminimo trukmė: 5 min + laukimas, kol sėklos išbrinks (idealiausia per naktį)

Reikalinga įranga: stiklinė/puodelis ir šaukštas!

Reikalingi produktai: 

  • 3 šaukštai chia sėklų
  • Puodelis/stiklinė migdolų pieno (tinka ir kitas jūsų mėgstamas augalinis pienas, svarbiausia, kad jis būtų skystas ir jums patiktų jo skonis)
  • 1 šaukštas kakavos (aš naudoju 100% nesaldintą)
  • 1-2 šaukštai agavos arba klevų sirupo
  • 1 šaukštas žemės riešutų sviesto (nebūtina, taip pat galima naudoti ir kitų riešutų sviestą)

Papildomi priedai: uogos (aš naudojau šaldytas avietes ir liofilizuotas gervuoges), papuošimui mėtų lapeliai, taip pat tiktų ir tarkuotas juodas šokoladas, kokoso drožlės, migdolų riekelės, o jei norisi sočiau prisidėkite dar ir banano!

Gaminimo procesas:

  1. Į puodelį ar stiklinę suberiame tris šaukštus chia sėklų, šaukštą kakavos ir užpilame migdolų ar kitu augaliniu pienu.
  2. Gerai viską išmaišome. Aš maišau apie minutę ar dvi, kad sėklos šiek tiek pabrinktų ir nepriliptų prie dugno.
  3. Kai sėklos šiek tiek pabrinksta ir tolygiau pasklinda po stiklinę ar puodelį, galime palikti pastovėti ir po 10 minučių dar kartą gerai išmaišome. Jei akivaizdžiai matote, kad sėklų santykis yra per mažas palyginus su skysčio, tai galite įdėti dar šiek tiek sėklų (tik nepamirškite, kad jos padidėja beveik dvigubai nuo savo pradinio dydžio). Pirmą kartą gaminant gali būti sunku nutaikyti tobulą konsistenciją, tačiau įdėjus per daug sėklų visada galima pudingą praskiesti ir pasidaryti tokią konsistenciją, kokios norime.
  4. Geriausia, jei pudingą dar palaikysite šaldytuve per naktį. Gerai išmirkusios chia sėklos yra lengviau virškinamos ir visos jų naudingos medžiagos yra geriau įsisavinamos.
  5. Ryte išimame pudingą iš šaldytuvo, patikriname, ar jis nėra per tirštas (tokiu atveju praskiedžiame iki norimos konsistencijos), pagardiname riešutų sviestu, sirupu ir kitais norimais priedais.
  6. Užmiršę viską pasaulyje skanaujame, o po to galima dar ir šiek tiek pasimėgauti knyga (jeigu jums tai skamba, kaip idealaus savaitgalio pradžia, tokius rytus galite susikurti ir darbo dienomis šiek tiek anksčiau nuėję miegoti ir anksčiau atsikėlę).

Gražių jums saulėtų rytų!