Kai atrandu naują labai skanų derinį virtuvės eksperimentuose, dažniausiai jo taip greitai nepaleidžiu ir vis gaminu ir gaminu, kol neatsivalgau. Tada ateina metas kažką minimaliai pakeisti ir prikelti pamėgtą, bet jau šiek tiek pabodusį maistą naujam gyvenimui. Šį požiūrį būtų visai naudinga pritaikyti ir kitose gyvenimo srityse, juk taip dažnai mes keičiam senus daiktus naujais, o galbūt būtų užtekę minimalių pastangų, kad juos galėtume prikelti naujam gyvenimui? Na bet pirmiausia šią teoriją pritaikykime virtuvėje.
Pastaruoju metu labai pamėgau gaminti tofinienę (kažką panašaus į kiaušinienę tik iš tofu), tačiau jau pajutau, kad artėju prie tos pavojingos ribos, kai ji man gali atsibosti. Tada prisiminiau apie savo didelę meilę buritoms, suktiniams ir kitiems dalykams tortilijoje, tad šįkart apjungiau du savo labai mylimus patiekalus į vieną, bet dar neragautą. Puikiai tiks tiems, kam jau atsibodo įprasti tortilijų įdarai ir ieško įdomesnių idėjų greitai vakarienei. Naujų skonių atradimui prireiks tikrai nedaug ingredientų ir tik 10-15 minučių lengvo pasisukiojimo virtuvėje!
Gaminimo trukmė: 10-15 min.
Reikalinga įranga: keptuvė
Reikalingi produktai (2 porcijoms):
- 3-4 pilno grūdo tortilijos (galite rinktis ir įprastas ar kukurūzines versijai be gliuteno)
- 150 g. kieto tofu
- 2 saujos špinatų
- 1 vidutinio dydžio svogūnas (jei nemėgstate, galite nedėti)
- druska ir pipirai pagal skonį (norintiems kiaušinio skonio, rekomenduoju naudoti juodąją druską)
- šaukštelis ciberžolės
- aliejaus kepimui (galima troškinti ir ant vandens)
+ jūsų norimi ingredientai (nebūtina). Aš papildomai dar įsidėjau avokado ir pakeptų portabello grybų, tačiau traškumui ir gaivumui labai tiktų įsidėti šviežių salotų, saldžiųjų paprikų, agurkų ar kitų mėgstamų daržovių.
Gaminimo procesas:
- Pakepinam svogūną, kol jis pasidarys skaidrus. Į keptuvę suberiam su pirštais smulkiai sutrupintą tofu. Suberiam ciberžolę ir kitus prieskonius ir viską gerai išmaišome. Aš subėrusi prieskonius užpilu ir šiek tiek vandens, kad keptuvėje būtų daugiau drėgmės ir tofu lengviau nusidažytų ryškiai geltona spalva. Šiek tiek patroškinę, suberiame špinatus ir viską išmaišome. Galime įpilti dar šiek tiek vandens. Kai špinatai „susitraukia“ ir dar kelias minutes viskas pasitroškina, galime pabaigti tofinienės gaminimo etapą ir išjungti viryklę.
- Ant tortilijos vidurio sudedame gautą „tofinienę“ ir, jeigu norime, pridedame papildomų ingredientų. Aš pati mėgstu šį patiekalą papildyti geraisiais riebalais, todėl įdedu avokado. Taip pat skanu ir kepti grybai, salotos ar kitos šviežios daržovės. Tik gamindama šį patiekalą fotosesijai pagaliau išmokau sulankstyti buritą taip, kad visas įdaras neišdribtų bevalgant ar bekepant. Taigi įdaro kraukite tik per vidurį, kad būtų vietos užlenkti tortilijos kraštus. Pirmiausia užlenkiame apatinį ir viršutinį kraštą į tortilijos vidinę pusę, o po to šoninius kraštus. Sulanksčius galima dar šiek tiek „pamaigyti“, kad įdaras pasiskleistų ir burita įgautų apvalią formą ir nebūtų plokščia, kaip paskutinėje nuotraukoje (na bet skonio tai juk nekeičia).
- Sulankstytą buritą paskrudiname iš abiejų pusių sausoje keptuvė (taip taip taip, jums visai nebūtina turėti kebabų keptuvės ar kito įmantraus įrenginio!). Kadangi keptuvė sausa, burita paskrunda gana greitai, tai saugokite savo vakarienę ir jos nesudeginkite!
Štai ir greita vakarienė!
Parašykite komentarą