Per paskutinius 7 metus niekada pati nekepiau picos, nes labai nemėgstu tų tešlų maišymų, o ir neturiu 400 laipsnių krosnies, todėl mieliau picas valgydavau kažkur mieste. Bet vakar įvyko lūžis, kai supratau, kad picą galima pasigaminti labai greitai ir paprastai namie vietoj įprasto pado naudojant tortilijas, o ir jokios ypatingos krosnies tam tikrai nereikia! Tiesiog metų atradimas tinginiams ar skubantiems, bet norintiems skanios naminės picos! Taip pat šis receptas išsprendžia labai opią tortilijų problemą, kai nesugebi suvalgyti iškart visų 6 ar 8 pakuotėje esančių tortilijų (pvz. kai pasigamini šį meksikietišką čili troškinį). Nešvaistykime maisto ir tortilijų likučius sunaudokime kūrybiškai ir skaniai! Traškus padas, neribotos galimybės saviraiškai ir galimybė pasigaminti picos be gliuteno versiją! 

 

Pica ant tortilijos

Gaminimo trukmė: 20-30 min.

Reikalinga įranga: orkaitė ir kepimo skarda

Reikalingi produktai: 

  • Tortilijos (galima naudoti kukurūzines, jei norite gluten free versijos)
  • Picos padažas (aš tiesiog nusipirkau jau paruoštą padažą makaronams su bazilikais ir česnaku, tačiau galite naudoti ir paprastą pomidorų padažą ir į jį įmaišyti šiek tiek aliejaus, baziliko ir raudonėlio).

Siūlomi priedai:

  • Jauna cukinija
  • Saldžioji paprika
  • Grybai (šįkart naudojau savo labai mylimus portabello, bet puikiai tik ir paprasti pievagrybiai)
  • Kukurūzai
  • Juodosios arba raudonosios pupelės (gan netradicinis picos ingredientas, bet labai labai skanu su prieš tai išvardintais ingredientais, o ir suteikia sotumo!)
  • Gražgarstės (jeigu norite šiai picai suteikti sveiko maisto įvaizdį)
  • Alyvuogių aliejus picos pagardinimui (nebūtina!)

Gaminimo procesas:

  1. Tortiliją ištepame pomidorų padažu (jei naudojate paprastą pomidorų pastą arba pomidorų padažą, galite jį papildomai pagardinti įpylus šiek tiek aliejaus ir įbėrus baziliko ir raudonėlio prieskonių). Tepant padažą reikėtų palikti kelis centimetrus nuo krašto.
  2. Sudedame visus norimus picos priedus. Jeigu naudosite tokias daržoves, kurios greitai neiškepa, galite jas papildomai apkepti, apvirti ar pagrilinti. Aš pati to nedariau, nes naudojau paprikas ir cukinijas, kurios būtų skanios ir žalios. Jeigu norite valgyti patogiai, siūlau nepadauginti priedų!
  3. Picas pašauname į orkaitę. Aš jas kepiau 200 laipsnių temperatūroje apie 15 min, tačiau trukmė gali priklausyti ir nuo orkaitės, tai būtų gerai, kad praėjus 10 min. patikrintumėte. Kada pica jau yra iškepusi? Kada tortilija nebesilanksto, tampa traški ir apskrudusi!
  4. Picą atsargiai supjaustome (ji pakankamai trapi) ir užbarstome daug gražgarsčių (jeigu norite palaikyti savo sveikuolio statusą). Ši pica yra labai skani ir be sūrio, tačiau ją galima dar papildomai pagardinti alyvuogių aliejumi (jeigu jau tikrai norisi riebumo).

 

Pica ant tortilijos