Kokias asociacijas jums sukelia nedidelių apvalių blynelių kalnas, nuo kurio lėtai teka vyšnių uogienės upeliai? Mane tokios mintys visada sugrąžina į vaikystę. Net ir dabar sugrįžus į gimtąjį miestą mama vis kepa blynus arba vaflius sekmadienio pusryčiams į lovą. Na bet dabar šie blynai kitokie. Be cukraus, be kiaušinių, net ir vyšnių uogienės nebeliko. Skamba liūdnai, tačiau negi moliūginiai blynai su karamelizuotais bananais skamba prastai? Taigi sekmadienio pusryčiams, kol dar ruduo, į blynus pakvieskime moliūgą! 


Gaminimo trukmė: 20-30 min. (priklauso nuo to, kaip greitai tarkuosite/smulkinsite moliūgą ir kiek blynų kepsite)

Reikalinga įranga: keptuvė ir tarka (arba maisto smulkintuvas)

Reikalingi produktai (2 porcijoms): 

  • 500 g saldaus oranžinio moliūgo
  • 3-4 šaukštai miltų (galite naudoti bet kokius tinkančius saldiems kepiniams)
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių (nebūtina)
  • 1-2 šaukšteliai cinamono (nebūtina)
  • 1 šaukštelis kardamono (nebūtina)
  • puse puodelio vandens (gali užtekti ir mažiau)
  • žiupsnelis druskos
  • aliejus kepimui (pvz. rapsų, kokosų ar kito tinkamo kepimui. Galite bandyti kepti ir be aliejaus, jeigu turite gerą nepridegančią keptuvę)
  • 1 bananas (naudojamas patiekimui, todėl nebūtina, tačiau jei valgysite be bananų, uogienių ar dar kažko saldaus, galite papildomai įdėti į blynų tešlą cukraus, klevų sirupo ar dar kažko, kas suteiktų daugiau saldumo patiems blynams, ypač jeigu moliūgas nėra labai saldus).

 

Gaminimo procesas:

  1. Sutarkuojame moliūgą (stambia tarka). Atskirame inde sumaišome miltus ir kitus sausus ingredientus.
  2. Sausus išmaišytus ingredientus sumaišome su sutarkuotu moliūgu. Jei turite laiko, galite dar 10 min. palaukti ir palikti masę pastovėti, nes tada ji suskystės labiau ir reikės mažiau vandens. Jei neturime laiko, iškart maišome ir pilame tiek vandens, kad gautųsi blynams tinkama masė. Kadangi naudojame tarkuotą moliūgą, o ne moliūgo tyrę, tai tolygios masės nereikia tikėtis, svarbiausia, kad viskas būtų susiklijavę ir pavyktų iš masės formuoti blynelius (jei gavosi sausa masė iš miltais aplipusio tarkuoto moliūgo, pilkite daugiau vandens).
  3. Į keptuvę įpilame šiek tiek aliejaus ir jam įkaitus dedame po didelį šaukštą gautos „tešlos“ ir formuojame blynelius. Kepame taip kaip tradicinius blynelius, tačiau šiuo reikėtų atsargiau vartyti, nes jie trapesni.
  4. Blynams iškepus, pakepiname riekelėmis supjaustytą bananą, kad jis taptų „karamelizuotu“ ir juo papuošiame blynus.

Skanių pusryčių kaip pas mamą!